S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 18. november 2011

Ikke på Facebook ennå?

Da er det på tide å vurdere en konto. Nylig fikk dirigenten Alexander Prior (19) KORK-oppdrag via nettsiden.


Publisert
18. november 2011
Sist endret
26. mai 2023


Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/ikke-pa-facebook-enna/
Facebook

Da er det på tide å vurdere en konto. Nylig fikk dirigenten Alexander Prior (19) KORK-oppdrag via nettsiden.

Tekst: Nanna Baldersheim Bildet over er selvsagt hentet fra Priors Facebook-side.

Ikke la deg lure av den unge alderen – den engelske dirigenten og komponisten Alexander Prior (19) har allerede dirigert store orkestre, skrevet opera og ballett, seks symfonier og en kantate tilegnet de som døde på Utøya. Det er altså ikke en helt uerfaren mann som holdt i dirigentpinnen foran Kringkastningsorkesteret (KORK) i går kveld. Og som unge menn flest er han godt kjent med sosiale medier.

nettsidene sine forteller KORK om den uvanlige rekrutteringsprosessen:

– KORK har Norges største orkester-fan-gruppe på Facebook, og der tikket det en dag inn en melding om en ung mann som kunne tenke seg å dirigere KORK. Slikt gjør en gjerne litt mistenksom, skriver orkesteret.

Men skepsisen ga seg snart. KORK er nemlig heller ikke helt ukjent med internettets gaver, og tok i bruk google – blant annet – for å finne ut hvem denne pågående facebook-vennen deres egentlig var.

– Etter å ha kikket ham litt i kortene, oppdaget vi at han er noe utenom det vanlige. Allerede som 19-åring har han dirigert store orkestre flere steder i verden, og gjerne i krevende mesterverk av de store komponistene. Han er rett og slett noe av et vidunder. I tillegg er han komponist, og har fått fremført flere stort anlagte verk, deriblant tre symfonier og verk for flere solister og kor.

For Prior er det en dagligdags sak å bruke nettet til å skaffe seg venner og jobber.

– Jeg er en veldig aktiv internettbruker, og har kommet i kontakt med flere orkestre gjennom Facebook, sier han til NRK.

PS: NRK har dessverre ikke lagt ut konserten på nettet, men på denne siden kan du se og høre Prior prøve med KORK.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no