S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 22. april 2015

Fire nye kunstnere til Skuespiller- og danseralliansen


Publisert
22. april 2015
Sist endret
26. mai 2023
Nyheter

Del artikkelen
https://scenekunst.no/sak/fire-nye-kunstnere-til-skuespiller-og-danseralliansen/
Facebook

Loan Thanh Ha i Pia Maria Rolls produksjon Ses i min nesta pjäs, Black Box Teater 2015

Skuespiller- og danseralliansen ansetter fire nye kunstnere. Det var 105 søkere til stillingene, det største antallet siden alliansen ble opprettet.

– I år har vi hatt søkerrekord med 105 søkere på 4 stillinger, uttaler daglig leder Tone Øvrebø Johannessen i en pressemelding.

De nye ansatte i alliansen er skuespillerne Line Heie Hallem og Tor Ivar Hagen, og dansekunstnerne Silje Onstad Hålien og Loan Thanh Ha.

Scenekunstnerne som tas opp i Skuespiller- og danseralliansen får alliansen som arbeidsgiver mellom kunstneriske engasjementer. Lønnen faller bort når kunstneren får et oppdrag, og alliansen stiller krav til at kunstnerne jevnlig må ha oppdrag for andre arbeidsgivere for å opprettholde ansettelsen i Alliansen. Dansere og skuespillere må også ha et visst arbeidsvolum de senere årene for å bli godkjent som søkere.

Slik skal frilans kunstnere kunne utvikle sine karrierer i perioder mellom kunstneriske engasjementer.

Utredningen om kunstnerøkonomi som kom i januar i år, foreslår at Skuespiller- og danseralliansen videreføres etter 2015 og utvides fra 2016. Alliansen evalueres nå av Kulturdepartementet.

Skuespiller- og danseralliansen eies av Norsk Skuespillerforbund, Norske Dansekunstnere og Norsk teater- og orkesterforening og ble stiftet 28. juni 2012. Alliansen er definert av Kulturdepartementet som et prøveprosjekt i redusert omfang ut 2015 og har finansiering fra Kulturdepartementet over kap. 324 scenekunst, post 78.

I Sverige har lignende strukturer – Dansalliansen, Teateralliansen og Musikalliansen – eksistert i mange år, og i 2015 har disse rundt 400 kunstnere ansatt.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no