S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 17. mars 2016

Dramatikerne søker medlemskap i LO


Publisert
17. mars 2016
Sist endret
25. mai 2023

Notiser Politikk Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/dramatikerne-soker-medlemskap-i-lo/
Facebook

Dramatikerforbundet fattet sist helg vedtak om å søke medlemskap i LO.

Årsmøtet i Dramatikerforbundet fattet sist helg et enstemmig vedtak om å søke medlemskap i LO, i følge forbundets nettsider.

Dramatikerforbundets avgjørelse kommer etter at Norsk Teater- og Orkesterforening og Produsentforeningen også har gått inn i hovedorganisasjoner.

NDF skriver på sine nettsider at de ser hvordan endringer i arbeidslivet gjør at organisasjoner som LO nå omstiller seg for å ivareta også selvstendig næringsdrivende og slik i økende grad arbeider med saker som angår NDFs medlemmer.

Samarbeidsavtalen mellom LO og NDF vil i første omgang innebære at Dramatikerforbundet får tilgang til juridisk kompetanse, kompetanse i forbindelse med forhandlinger og medierådgivning.

LO skal i følge NDF jobbe for å etablere LO Kultur som et samarbeidsorgan for kunstneroganisasjonene i LO, og Dramatikerforbundet vil bli invitert til å delta i arbeidet med dette.

Samtidig som NDF kommer med innspill til utforming av LO Kultur, vil forbundet starte opp en prosess med sikte på medlemskap i LO.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no