S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Emnet Kebreab, Thomas Blix, Hilde Gjermundrød, Debbie Z. Rennie, Rune Opdahl, Katinka Rydin Berge – 9. februar 2021

Døvekultur står sentralt i all vår virksomhet.

Teater Manus scene. Foto: Stian A. Giltvedt


Publisert
9. februar 2021
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av

Debatt Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/dovekultur-star-sentralt-i-all-var-virksomhet/
Facebook

Styret ved Teater Manu kommer her med en uttalelse i forbindelse med kritikken de har møtt etter at de ansatte en hørende teatersjef.

Teater Manus styre og administrasjon har registrert diskusjoner som har kommet i etterkant av offentliggjøringen av at Janne Langaas er ansatt som ny teatersjef ved Teater Manu, på Scenekunst.no og i andre forum.

Teater Manu er glade for at mange er engasjerte i diskusjonen om scenekunst i døves perspektiv. Teater Manus formål er nedfelt i vedtektene våre og stadfester at vi skal være et profesjonelt teater som skal spille på tegnspråk for barn, ungdom og voksne. Forestillingene skal formidles fra scene og gjennom turnévirksomhet. Døvekultur og tegnspråk står sentralt i all vår virksomhet.

Med utgangspunkt i sin mangfoldige scenekunsterfaring og lange ledererfaring vil Janne Langaas bygge videre på vår sterke historie, i samarbeid med et bredt spekter av kunstneriske krefter, både døve, hørselshemmede og hørende. Hun vil blant annet jobbe med å finne relevante samarbeidspartnere slik at vi utdanner flere døve regissører, scenografer og skuespillere i Norge.

Styret og administrasjonen er trygge på at Janne Langaas vil løfte Teater Manu videre som en betydelig og aktuell scenekunstinstitusjon med et viktig samfunnsoppdrag i den norske og internasjonale offentligheten, med tegnspråk som bærebjelke.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no