S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 29. juni 2016

Magnus Myhr og Håkon Moe ansatt i Skuespiller- og danseralliansen


Publisert
29. juni 2016
Sist endret
26. mai 2023

Notiser Dans Teater

Skuespiller- og danseralliansen eies av Norsk Skuespillerforbund, Norske Dansekunstnere og Norsk teater- og orkesterforening og ble stiftet 28. juni 2012. Alliansen har finansiering fra Kulturdepartementet over kap. 324 scenekunst, post 78. Pr 1.8.2016 er 32 kunstnere ansatt, 16 dansere og 16 skuespillere.

https://skuda.no/


Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/danser-magnus-myhr-og-skuespiller-hakon-moe-ansatt-i-skuespiller-og-danseralliansen/
Facebook

Skuespiller- og danseralliansen utvider igjen antallet kunstnere og ansetter to nye fra 1.8. 2016. De nye ansettelsene er mulige fordi kunstnerne som allerede er knyttet til Alliansen, har mange oppdrag hos hos andre arbeidsgivere i år, i følge en pressemelding. Skuespiller- og danseralliansen er arbeidsgiver for frilanskunstnere i periodene mellom kunstneriske engasjementer. Dette muliggjør at … Les mer

Skuespiller- og danseralliansen utvider igjen antallet kunstnere og ansetter to nye fra 1.8. 2016.

De nye ansettelsene er mulige fordi kunstnerne som allerede er knyttet til Alliansen, har mange oppdrag hos hos andre arbeidsgivere i år, i følge en pressemelding.

Skuespiller- og danseralliansen er arbeidsgiver for frilanskunstnere i periodene mellom kunstneriske engasjementer. Dette muliggjør at frilans kunstnere kan utvikle bærekraftige kunstnerkarrierer uten faste ansettelser. Innen profesjonell scenekunst, tv og film er kortvarige midlertidige ansettelser hovedregelen for kunstnere. I et slikt arbeidsliv fungerer Skuespiller- og danseralliansen som en sikring for kontinuitet i kunstneryrkene. Samtidig stilles det krav til at de ansatte kunstnerne arbeider mye hos andre arbeidsgivere for å opprettholde ansettelsen i Alliansen.

De to kunstnerne som er nyansatte fra august, er dansekunstner Magnus Eide Myhr fra Klæbu og skuespiller Håkon Moe fra Oslo.

Magnus Myhr (foto: Nationaltheatret) og Håkon Moe (foto: Riksteatret)

Magnus Eide Myhr har arbeidet i det prosjektbaserte dansekunstfeltet i grupper som Toyboys, Subjazz, Ella Fiskum Danz, Karen Foss Quiet Works og i egne produksjoner, samt hos institusjoner som Carte Blanche, Den Nye Opera, Nationaltheatret, Trøndelag teater med flere.

Skuespiller Håkon Moe har vært knyttet til offentlige og private teatre som Oslo Nye Teater, Teatret Vårt, Riksteatret, Sogn og Fjordane Teater, Victoria Productions og Scene Kvelder. Han arbeider nå ved Den Nationale Scene.

Alliansen har nå 32 kunstnere ansatt. I statsbudsjettet for 2016 ble Skuespiller- og danseralliansen videreført etter 3 års prøveperiode og styrket med 1,6 millioner kroner. Opplegget bygger på erfaring fra Sverige, der Dansalliansen, TeaterAlliansen og Musikalliansen har eksistert i mange år. Totalt var nærmere 400 kunstnere ansatt i de svenske alliansene ved utløpet av 2015.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no