S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 20. april 2016

Danseambassadør


Publisert
20. april 2016
Sist endret
26. mai 2023

Notiser Dans

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/danseambassador-fra-new-dehli-og-toten/
Facebook

Sudesh Adhana er årets ambassadør for Dansens Dager, som går av stabelen 29. april – 1. mai.

Sudesh Adhana er årets ambassadør for Dansens Dager, i følge en pressemelding fra Danseinformasjonen.

Adhana i forestillingen Fishing for Love

29. april markeres dansens dag over hele verden i regi av UNESCO, FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon. Dagen feires i mer enn 60 land. Ideen er å feire dans som uttrykksform og dansens potensiale til å kommunisere på tvers av språklige, politiske, kulturelle og religiøse skillelinjer. I Norge foregår feiringen over flere dager, med nærmere 250 arrangementer over hele landet. Hvert år blir en danser eller koreograf utnevnt til ambassadør for arrangementet.

Sudesh Adhana flyttet til Norge fra India i 2006. Han har en bachelor i moderne dans og samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo og driver sitt eget kompani Xproarts. Sammen med kona Ella Fiskum er han for tiden i gang med å bygge opp en internasjonal kunstnerresidens på Toten, Residency Eina Danz (R.E.D).

Her hjemme har Adhana jobbet med kompanier og koreografer som zero visibility corp., FRIKAR, Emilia Adelöw, Wee/Scavetta, Kjersti Engebrigtsen og Sølvi Edvardsen.

Les Venke Sortlands intervju med Sudesh Adhana fra 2013: Samtidsdans for folk og fe (Scenekunst.no 12.04.13)


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no