S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 8. februar 2024

Wenche Viktorsdatter Paulsen blir ny teatersjef ved Riksteatret


Publisert
8. februar 2024
Sist endret
8. februar 2024

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/wenche-viktorsdatter-paulsen-blir-ny-teatersjef-ved-riksteatret
Facebook

Wenche WIktorsdatter Paulsen. Foto: Riksteatret

Riksteatrets styre har i dag utnevnt Wenche Viktorsdatter Paulsen (43) som ny teatersjef for Riksteatret. Det melder teatret i en pressemelding.

Paulsen tiltrer stillingen når Arne Nøsts åremålsperiode utløper 1. april 2025.

– Jeg er glad og rørt over denne tilliten og kjenner meg motivert og inspirert til å ta fatt på den viktige oppgaven det er å lede hele landets teater fremover. Selv om jeg har jobbet ved teatret i mange år så kjenner jeg på en ydmykhet og entusiasme. Jeg gleder meg til alt vi kan få til sammen, både på teatret, for publikum og i scenekunstfeltet. Jeg har stor tro på Riksteatrets muligheter og bidrag til å skape et godt samfunn, sier Wenche Viktorsdatter Paulsen. Hun er i dag ansatt som produsent ved Riksteatret, noe hun har vært siden 2011. Hun er også teatersjef og grunnlegger av Tigerstadsteatret. Hun starter allerede nå planleggingen av repertoaret for Riksteatret sesongen 2026, men vil først være på plass som sjef for Riksteatret fra april 2025. Det vil bli etablert en overgangsperiode hvor Paulsen allerede nå vil få ansvaret for å utarbeide Riksteatrets strategi frem mot 2030 sammen med styret.

– Det er med forventning og glede styret tilbyr Wenche Viktorsdatter Paulsen stillingen som teatersjef ved Riksteatret i neste åremålsperiode, sier styreleder Randi Eek Thorsen. I 75 år har Riksteatret oppfylt sitt mandat om å tilby godt teater til folk i hele landet. I løpet av disse årene har landet og verden forandret seg mye, og styret mener nå tiden er inne for at Riksteatret utvikler nye måter å jobbe på for å fylle sitt viktige mandat best mulig. Styret er overbevist om at Wenche er rett person til å lede an et slikt reformarbeid, sier Thorsen.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no