S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 7. mars 2023

Skuespillerpodden om kritikk


Publisert
7. mars 2023
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/skuespillerpodden-om-kritikk
Facebook

Julie Rongved Amundsen (foto: Erik Nicolai Strutz) og Mariken Lauvstad (foto: Erika Hebbert)

Hvordan anmelder man skuespilleri? Øystein Stene møter Mariken Lauvstad og Julie Rongved Amundsen til en samtale om kritikk av skuespill.

Øystein Stene samler gjester til å snakke om saker knyttet til skuespillerkunst. I episode fire er tema knyttet til teateranmeldelser: Hva og hvordan skrives det om skuespill i anmeldelsene? Og hvorfor skrives det ofte ganske lite, kort og overfladisk?

Julie Rongved Amundsen har doktorgrad i teatervitenskap og er redaktør for Scenekunst.no. Mariken Lauvstad er dramaturg og teateranmelder i blant annet Klassekampen. Begge har skrevet anmeldelser og kritikk i mange år.

I podkasten snakker de om utfordringene med å bedømme kvaliteten på skuespillernes arbeid, om skjæringspunktet mellom regi og skuespill, om deres syn på skuespillet inn mot helheten i en forestilling, og om årsaken til at anmeldere flest er forsiktig med å slakte skuespillernes bidrag. I tillegg: Den hemmelige oppskriften for hvordan få en fantastisk anmeldelse som skuespiller i en teaterforestilling.

Podkasten kan lyttes til her eller der du ellers finner podkaster.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no