S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 27. juni 2023

Skuespillerpodden om impro


Publisert
27. juni 2023
Sist endret
6. august 2023

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/skuespillerpodden-om-impro
Facebook

Veslemøy Mørkrid. Foto: Erika Hebbert

I en nyeste episoden av Skuespillerpodden, “Hva er impro?” snakker Veslemøy Mørkrid om improvisasjon i tradisjonen etter Keith Johnstone

Sommerens episode av Skuespillerpodden handler om improvisasjon. Skuespiller og improvisatør Veslemøy Mørkrid introduserer lytteren for Det andre teateret, Keith Johnstone og kunsten å improvisere.

Keith Johnstone regnes som en av de mest sentrale i utviklingen av moderne skuespillerimprovisasjon. «Impro» er et samlebegrep som ofte brukes om hans skuespillerteknikk og teaterformer. Blant disse er «teatersport» og «lifegame». Johnstone døde mars i år, 90 år gammel.

I Norge har særlig Det andre teatret blitt forbundet med tradisjonen fra Keith Johnstone. Veslemøy Mørkrid var en av grunnleggerne av teatret, som blant annet er aktuell med «Ut og stjæle scener» til høsten – der skuespillerne går inn i Det norske teatrets scenografi og improviserer fram det som egentlig burde vært spilt der.

Podkasten Skuespillerpodden lages av Øystein Stene på Teaterhlgskolen i samarbeid med Scenekunst.no og Rushprint. Episoden kan lyttes til her.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no