S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 17. april 2023

Skuespillerpodden om filmcast


Publisert
17. april 2023
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/skuespillerpodden-om-filmcast
Facebook

Eirik Svensson og Yngvill Kolset Haga er gjestene til Øystein Stene i Skuespillerpoddens episode nummer 5.

Den femte episoden av Skuespillerpodden handler om filmcasting.

I den femte episoden av Skuespillerpodden snakker dosent ved Teaterhøgskolen, Øystein Stene med caster Yngvill Kolset Haga og filmregissør Eirik Svensson om filmcasting. Hva trengs en filmcaster til? Og hvordan arbeider caster og regissør sammen for å velge skuespillere til filmroller? Caster Yngvill Kolset Haga og regissør Eirik Svensson har gjort flere spillefilmer sammen, sist «Den største forbrytelsen», en film om deportasjonen av jødene fra Oslo i 1942. I denne episoden drøfter de to prosessen med å finne rett skuespiller til rollen, og hva forskjellen er på å caste amatører og profesjonelle skuespillere, barn og voksne, og om typecast og motcast. De snakker om hva mangfold betyr i en castingprosess, hvordan det kan forstås. Hvorvidt casting skjer på rent kunstnerisk grunnlag, eller om produksjonen trenger kjente navn for å sikre besøkstall. Og hvordan det oppleves å be skuespillere å komme igjen og igjen til prøvefilming – for så å sannsynligvis ikke bli tilbudt rollen.

Skuespillerpodden lages av Stene og Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no. Episoden kan lyttes til her.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no