S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 1. oktober 2021

Scenesamtaler om teater og kapitalisme


Publisert
1. oktober 2021
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/scenesamtaler-om-teater-og-kapitalisme
Facebook

Bilde fra Lehmantrilogien. Foto: Erika Hebbert. Scenograf: Olav Myrtvedt. Kostymedesigner: Gjøril Bjercke Sæther. Lysdesigner: Norunn Standal

I siste utgave av Scenesamtaler snakker Julie Rongved Amundsen, Mariken Lauvstad og Per Christian Selmer-Anderssen om teater og kapitalisme.

Er teatret et godt egnet sted for kapitalismekritikk? Det er et av spørsmålene som diskuteres i denne utgaven av Scenesamtaler. Forestillingene som diskuteres i denne episoden er Mor Courage av Bertolt Brecht i regi av Runar Hodne på Nationaltheatret, Tolvskillingsoperaen, også av Brecht, i regi av Tore Vagn Lid på Det Norske Teatret og Lehmantrilogien av Stefano Massini i regi av Maren Bjørseth, også på Det Norske Teatret.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no