S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 2. november 2022

Scenesamtaler om postdramatisk teater


Publisert
2. november 2022
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/scenesamtaler-om-postdramatisk-teater
Facebook

Bilde fra Vinge/Müllers forestilling “Hedda Gabler” på Det Norske Teatret. Foto: Per Heimly. Vinge/Müllers teater er noe av det som trekkes frem som postdramatisk av panelet.

Ny episode av Scenesamtaler er ute! Denne gangen om boken og begrepet Postdramatisk teater.

Den tyske teaterviteren Hans-Thies Lehmann døde i sommer. I 1999 gav han ut boken Postdramatisches Theater som kom på engelsk med tittelen Postdramatic Theatre i 2006. Boken har påvirket en generasjon teatervitere og måten dagens teaterkunst leses på. I denne podkastepisoden diskuterer Julie Rongved Amundsen, Mariken Lauvstad, Anette Therese Pettersen og André Eiermann om boken og hva teoriene kan si oss om dagens norske teaterpraksis.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no