S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 15. mai 2023

Ny teatersjef ansatt ved Det samiske nasjonalteateret Beaivvaš


Publisert
15. mai 2023
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/ny-teatersjef-ansatt-ved-det-samiske-nasjonalteateret-beaivvas
Facebook

Per Ananiassen. Foto: Brian Olguin/NTO

Styret for Det samiske nasjonalteateret Beaivvaš har i dag vedtatt å ansette Per Ananiassen som ny teatersjef etter Rolf Degerlund. Ananiassen ansettes i et åremål på 4 år og tiltrer i stillingen august 2024. Det melder Beaivvaš i en pressemelding.

Per Ananiassen er norsk-samisk teaterviter og dramaturg, opprinnelig fra Deatnu/Tana og Berlevåg i Finnmark. Han kommer fra stillingen som dramaturg ved Trøndelag Teater og har i en årrekke ledet teaterhuset Avantgarden, senere Rosendal Teater, i Trondheim. Fram mot 2019 ledet han den omfattende prosessen med å utvikle nytt teaterbygg og omstille Avantgarden til sin nye virksomhet som Rosendal Teater.

I ansettelsesprosessen har teateret fått bistand fra Møllerstad Rekruttering og sammen med et ansettelsesutvalg med representasjon fra styret og de ansatte, har det blitt gjennomført en omfattende prosess for å finne riktig kandidat til å lede det samiske nasjonalteateret inn i en ny tid. Valget falt tilslutt på dramaturg og teaterleder Per Ananiassen.

«Per Ananiassen er en stor kapasitet i norsk teaterliv og har vært en sentral leder og drivkraft i det frie profesjonelle scenekunstfeltet i en årrekke.Hans faglige tynge, gjennomføringskraft, kunstneriske horisont og store nettverk har vært avgjørende for vår vurdering. Vi er rett og slett svært fornøyd med valget og ser fram til å ønske Per velkommen hjem igjen til Finnmark» sier styreleder for Beáivvaš Maria Utsi.

Per Ananiassen vil starte sitt arbeid for teateret allerede i august 2023, men overtar formelt stillingen etter Rolf Degerlund i august 2024, når det nye teater- og skolebygget åpner i Guovdageaidnu/Kautokeino.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no