S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 18. september 2023

Ketil Kolstad ny teatersjef på Nordland Teater


Publisert
18. september 2023
Sist endret
18. september 2023

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/ketil-kolstad-ny-teatersjef-pa-nordland-teater
Facebook

Ketil Kolstad. Foto: Nordland Teater

Styret ved Nordland Teater har enstemmig vedtatt å ansette Ketil Kolstad (48) som neste teatersjef etter Birgitte Strid. Det melder teatret i en pressemelding.

Teatret fikk 14 søkere til stillingen innen søknadsfristen 15.august i år.

Ketil Kolstad (48 år) er utdannet skuespiller og forfatter, og har i tillegg fag innen ledelse. Han har vært teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater (nå Turneteateret i Trøndelag). I hans periode ble aktiviteten mer enn tredobla og publikumstallet nesten femdobla. Han var sterkt delaktig i at Nord-Trøndelag Teater fikk regionteaterstatus samt fikk gjennomført bygging av nytt teaterhus på Verdal.

Kolstad har også vært daglig leder av ASSITEJ Norge (internasjonal organisasjon som jobber med scenekunst for barn og unge), samt generalsekretær for Norges Bygdeungdomslag.

Nå er han selvstendig næringsdrivende i sitt eget foretak Kolstad Tekst / Landstryker, der han er produsent for friteater og frilans skuespiller, instruktør, dramatiker og dramaturg.

Styreleder Magne Pettersen Gleinar uttrykker stor tilfredshet ved å ha knyttet til seg en så kompetent person som Ketil Kolstad til teatret: "Jeg ser fram til at teatret skal nyte godt av hans relevante erfaring innen teaterledelse og teaterproduksjoner, samt hans scenekunstfaglige kompetanse og kunstfaglige forståelse, sier Gleinar. Han har overbevist oss om sine gode lederegenskaper, og at han er den riktige til å lede teatret inn i en spennende og utfordrende framtid."

Ketil Kolstad tiltrer stillingen 1.januar 2025 i ett åremål på fire år. Samtidig går Birgitte Strid av som teatersjef, etter et 12 år langt åremål.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no