S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 9. april 2024

Christof Loy er ute av «Ringen» 2026–2028


Publisert
9. april 2024
Sist endret
9. april 2024

Nyheter Musikk Opera

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/christof-loy-er-ute-av-ringen-2026-2028
Facebook

Fra Christof Loys Eugen Onegin i Bjørvika i 2020. Scenografi: Raimund Orfeo Voigt. Kostymer: Herbert Murauer. Lysdesign: Olaf Winter. Foto: Erik Berg.

Den kjente regissøren har trukket seg fra Nasjonaloperaens planlagte produksjon av Wagners Ring-syklus.

2. februar i fjor annonserte Den Norske Opera & Ballett at de skal sette opp Richard Wagners gigantsyklus Nibelungens ring med oppstart i 2026. Ifølge pressemeldingen skal de fire operaene Das Rheingold (Rhingullet), Die Walküre (Valkyrien), Siegfried og Götterdämmerung (Ragnarokk) spilles separat fra våren 2026, før hele syklusen gjøres to ganger i 2028.

Det har vært stor spenning knyttet til regissøren for prosjektet, den internasjonalt anerkjente og prisbelønte Christof Loy. Han har tidligere gjort to karakteristiske oppsetninger i Oslo: Alban Bergs Wozzeck i 2017 og Tsjajkovskijs Eugen Onegin i 2020.

Nå viser det seg imidlertid at Loy i vinter valgte å trekke seg fra produksjonen. Dette bekrefter Operaen på e-post via vikarierende kommunikasjonsrådgiver Ellinor Rundhovde. Operaen satser likevel på at produksjonen skal gå som planlagt, og de vil offentliggjøre det nye regiteamet så snart det er på plass.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no