S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Hild Borchgrevink, redaktør – 5. oktober 2012

- På fritt grunnlag


Publisert
5. oktober 2012
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av
Hild Borchgrevink, redaktør
Nyheter

Del artikkelen
https://scenekunst.no/sak/pa-fritt-grunnlag/
Facebook

Mona H. Hellesnes

– Vi ønsker å utnevne nytt styre på fritt grunnlag, og har varslet styremedlemmene om dette, sier fylkesvaraordfører Mona H. Hellesnes. Hvorvidt styreleder i Carte Blanche hadde juridisk grunn til å trekke seg, endrer ikke saken for fylket.

Fylkesvaraordfører i Hordaland, Mona H. Hellesnes, bekrefter at det nå er fylkeskommunens ansvar å utnevne nytt styre i Carte Blanche.

Styreleder Bakke begrunnet sitt ønske om å fratre med at styrets flertall hadde gjort et vedtak som var i strid med aksjeloven. Jusprofessor ved Universitetet i Bergen Jan Fredrik Bernt sa derimot til Scenekunst.no onsdag at vedtaket ikke strider mot aksjelovens bestemmelser.

– Endrer det eiernes tillit til det sittende styreflertallet?

– Fylkeskommunen har heller ikke gått inn i selve saken det var uenighet om i styret, sier Hellesnes. – Når styreleder trekker seg, må eierne forholde seg til det, og det må avholdes ekstraordinær generalforsamling. Med bakgrunn i forvaltningsreformen har Kulturdepartementet gitt oss fullmakt til å utnevne Statens representanter til styret. Da ønsker vi å gjøre det på fritt grunnlag og har varslet styremedlemmene om dette.

– Vil den ekstraordinære generalforsamlingen fortsatt være 18. oktober, selv om Arbeidstilsynet har varslet tilsyn 12. oktober som også skal vurdere styrets arbeid?

– Jeg kjenner ikke til endringer i dato for ekstraordinær generalforsamling, sier Hellesnes.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no