S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 28. januar 2022

Lars Petter Hagen blir festspilldirektør


Publisert
28. januar 2022
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter Dans Musikk Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/lars-petter-hagen-blir-festspilldirektor/
Facebook

Lars Petter Hagen. Foto: Victoria Stevens

Komponist, kurator og kulturleder Lars Petter Hagen (46) blir direktør for Festspillene i Bergen. Det melder Festspillene i en pressemelding.

– Festspillene i Bergen er et fyrtårn blant verdens festivaler. Jeg ivrer etter å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort gjennom snart 70 år for å lage et ekstraordinært og egenartet festspill som kombinerer tradisjon og fornyelse med utgangspunkt i Bergens unike kulturliv og internasjonale orientering, sier påtroppende festspilldirektør Lars Petter Hagen.

Lars Petter Hagen (f. 1975) er komponist og har hatt en rekke posisjoner som kurator og kulturleder. Han kommer fra jobben som utviklingssjef i Oslo-Filharmonien og rådsleder i Norsk kulturråd og har tidligere ledet Ultimafestivalen, foreningen Ny Musikk og Nordic Music Days. Som komponist har han skrevet verk for noen av verdens ledende orkestre og ensembler og blant annet vunnet Arne Nordheims komponistpris og to Spellemann-priser. Han er også skribent, mentor og foredragsholder.

Hagen tiltrer som festspilldirektør senest 1. mai 2022 i et åremål på fire år.

– Som festspilldirektør har man et enormt ansvar for en av de mest sentrale kulturinstitusjonene vi har i Norge. Etter å ha gått gjennom en ryddig og grundig ansettelsesprosess, er jeg nå trygg på at vi har funnet den beste kandidaten til jobben. Med bakgrunn i sitt eget kunstneriske virke og utstrakt erfaring fra mange ulike kulturinstitusjoner, er Lars Petter Hagen en helstøpt kunstnerisk og administrativ leder som vil løfte Festspillene i Bergen videre, sier styreleder Thorhild Widvey.

De 70. Festspillene i Bergen åpner 25. mai 2022 og varer til 8. juni. Hittil er cirka 40 arrangement lansert.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no